TÜİK Protestomuza Biber Gazlı Saldırı

09 Ağustos 2022 17:56 Güven Haber-Sen 2634

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ve Güven Haber-SEN üyeleri, polisin gazlı saldırısına uğradı. Sendikacılar gözaltına alındı.

Açıkladığı enflasyon verileri tartışma konusu olan Türkiye İstatistik Kurumu, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ,Güven Haber-SEN  yöneticileri ve bileşen sendikaları tarafından protesto edildi.TÜİK binasının önünde toplanan sendika üyeleri, basın açıklaması yapacakları sırada polisin gazlı saldırısına uğradı. Bazı sendika üyeleri de gözaltına alındı.

 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu dün yapılan açıklamada, “TÜİK’in istatistikleri gerçekçi rakamlarla açıklamaması, kamu emekçileri ve yurttaşların açlık ve yoksulluğa mahkûm edilmesine karşı mücadele edeceğiz. Bu ülkenin bir kurumu olduğunun bilincine varması için yarın TÜİK binası önünde basın açıklaması gerçekleştirilecektir” denilmişti.

SENDİKACILAR AĞIR DARBELER ALDI

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, TÜİK önünde polis tarafından saldırıya uğrayan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı sendikacıları hastanede ziyaret etti. Birleşik Kamu İş MYK üyesi Mücahit Dede ve Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay ağır darbeler aldığını ifade eden Kaya, “Gözaltılar var... İnsanlık dışı saldırıyı kınıyorum” dedi.

 

Güven Haber-SEN Genel BAŞKANI Ali KÖSE ise yapılan orantısız ve hukuk dışı saldırı karşısında asla pes etmeyeceklerini ve bu hukuksuzluklar karşısında emekçiyi korumak adına hertürlü baskıya direneceklerini ifade etti.

Yorum Ekle

İlk Yorumlayan Siz Olun!
Güven İletişim ve Haberleşme Çalışanları Memur Sendikası

Türkiye genelinde hizmet veren Güven İletişim ve Haberleşme Çalışanları memur Sendikası'na ait kurumsal bilgilerin, faaliyetlerin, çalışmalar ve etkinliklerin yer aldığı kurumsal web sitesi.

Güven Haber-Sen

Anadolu yakası PTT Başmüdürlüğü yanı Rıhtım / İSKELE İŞ HANI kat:2 d:11
34000 kadıköy / İstanbul

Güven Haber Sen © Tüm Hakları Saklıdır.